DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
22°C
Balıkesir
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

ERDEK KÜLTÜR MERKEZİ 22. YILINDA NE OLACAK?

16.08.2023 17:23
0
A+
A-

“Yeni projenin çok güzel olduğu belertiliyor. Yapımın gerçekleşmesi halinde Erdek sosyal ve kültürel hayatına önemli katkı sunulacağı gibi 22 yıldan beri orta yerde “hayalet” gibi duran yapı ondan sonra herhalde“Kültür Merkezi” olmayı hak edecek.”

Kültür merkezlerinin kadere böyle hep 20 yıl yarım kalmak mı? Bandırma kültür merkezi de Erdek kültür merkezi ayni kaderi paylaşıyor.

Erdekli hayırsever Yüksek Kimya Mühendisi Nerime Yüksel, Sahil  Mahallesi’nde lüks villaların ve otellerin bulunduğu taşınmazını, adını taşıyacak “Kongre ve Kültür Merkezi” yapılması için sözleşmeyle Erdek Belediyesi’ne bağışlamıştı. İnşaat sahibi Erdek Belediyesiydi.

Yapımına 2001-2003 yılında başlandı. Temeli atıldı, çatısı kuruldu… Yapımı 2009’a kadar ağır aksak devam etti

.Yıl 2023… İnşaat aynen 2009 yılında nasıl kaldıysa bugün hala aynen öylece duruyor. Bu arada yarım kalan inşaat 3 belediye başkanı gördü. O günün belediye başkanı Hüseyin Aysan, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın da gelişmeleri yakından takip ettiğini söylemişti. Ancak yapımını üstlenen müteahhit taahhüdünü yerine getirmeyince ihale iptal edilmişti. Bu gelişmeler 2009 yıllında yaşanmıştı.

Bu arada inşaat belirlenen sürede bitirilmediği için rahmetli hayırsever Neriman Yüksel’in mirasçıları da belediyeyi mahkemeye verince inşaat o gün bugün yerinde saymaya devam etti. Her gelen belediyenin eli kolu bağlanmıştı Fakat daha sonra  mahkeme kararı ile durdurulan kültür merkezinin yapılmasının önünü Yargıtay açtı. Mirasçıların belediyenin söz verdiği süre içinde inşaatın yapılmaması üzerine açtıkları iptal davası Erdek Belediyesi lehine sonuçlandı.

Yıllar su gibi akıp geçti…

Yargıtay, Erdek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararı bozunca,  2003 yılından beri süregelen, Kimya Yüksek Mühendisi Nerime Yüksel Kongre ve Kültür Merkezi yapımı için ümit belirdi..

Kültür Merkezi o gün, bugün Sahil Mahallesi’nde lüks villa ve otellerin arasında yangından çıkmış gibi çirkin görünümüyle, gözleri tırmalamaya devam ediyor.

Şimdi ise Yargıtay’ın belediye lehine verdiği karardan sonra yapımı için yoğun bir çalışma içine giren Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık ümit verdi ama geçen yılların kaybı nasıl telafi edilecek belli değil.

Yeni projenin çok güzel olduğu belertiliyor. Yapımın gerçekleşmesi halinde Erdek sosyal ve kültürel hayatına önemli katkı sunulacağı gibi 22 yıldan beri orta yerde “hayalet” gibi duran yapı ondan sonra herhalde “Kültür Merkezi” olmayı hak edecek.”

 

Erdem ÖZCAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.