DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
17°C
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Kaymakam Atasoy, orman yangınlarına dikkat çekti

25.07.2023 17:41
0
A+
A-

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Bandırma Kaymakamlığına vekalet eden Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, bölgemizde yaşanacak olan yüksek ısı ve nem yüzünden ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını belirtti.

Ormanlık alanlara girişler yasak
Yüksek hava sıcaklıları ve nem yüzünden orman yangınları riskinin çok yüksek olduğunu ifade eden Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy “ Bu riskli süreç de ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Bu konuda kontrolleri en yüksek seviyelere taşıdık. Cami ve belediye hoparlörlerinden sık sık bu konuda uyarı anonsları yapılıyor. Herhangi bir yangın çıkışlarında çıkış nedenini ve faillerini mutlaka yakalıyoruz. Vatandaşların bu konuda yetkili kişilere yardımcı olmasını istiyoruz. Piknik yapmak yasak olduğu gibi doğal olarak mangal yakılması da yasak. Bu yasaklara uymayan vatandaşlara kabahatler kanuna göre Bin 500 lira para cezası kesiliyor. Tarlalarda vatandaşların anız yakmaları da yasaklandı. Bu konuda çiftçilerimizin de dikkatli olmalarını istiyoruz. Birçok yangın bu anız yakmaları yüzünden çıkıyor.”

Çarşamba gününe dikkat
Hava tahminlerine göre 26 Temmuz Çarşamba günü son yılların en sıcak günü olacağını ifade eden Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy “ Çarşamba günü hava sıcaklıklarının son yılların rekorunu kıracağı biliyor. Vatandaşların Çarşamba günü özellikle Güneş ışınlarının Dünya’ya dik olarak geldiği 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamalarını istiyoruz. Özellikle kronik rahatsızlığı olan hastalar o gün çok dikkatli olsunlar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.