DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Az Bulutlu
17°C
Balıkesir
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

NASIL OLUR DEMEYİN! 55 LİRALIK SU KULLANIMI İÇİN 180 LİRA ÖDEDİ

13.12.2023 18:17
0
A+
A-

Kontörlü su sayacına 55 liralık su yükleten vatandaş, 180 liralık makbuzla karşılaşınca şoke oldu.

 

Emekli bir vatandaş olan Halim Değer, Balıkesir Su ve Kanalizasyon idaresi (BASKİ) tarafından su bedelinin %15 oranında indirimli olarak kullanılmasını da sağlayan kontörlü sayacına 55 liralık su yükletti ancak 180 liralık bir ödeme yapmak zorunda kaldı. Aradaki bu 125 liralık farkın ise vergilere dayandığını gören Halim Değer, bu kadarına da pes dedirten bu duruma, “Böyle sistem mi olur?” diye tepki gösterdi.

 

Halim Değer, “55 liralık suya 180 lira ödedim. Bu Allah’tan reva mı? Böyle idaremi olur, böyle sistem mi olur? Parayı peşin verdim. Vatandaşın suyundan bile bu kadar vergi kesilirse, bu yükü vatandaş nasıl taşır? Bu kadar da olur mu?” dedi.

 

Halim Değer’in ödemesini yaptığı faturanın makbuzunda, BASKİ tarafından KDV’si ile birlikte 72 lira katı atık topalama vergisi alındığı görülüyor. Yani Halim Değer’den satın aldığı sudan daha yüksek bir miktarda katı atık toplama vergisi tahsil edilmiş. Ayrıca Makbuza, 27 liralık atık su bedeli ve 10 liralık aylık bakım bedeli dahil, toplam 10 kalem daha ödeme yansıtılmış.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.