DOLAR
32,5383
EURO
34,8823
ALTIN
2.430,60
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
29°C
Balıkesir
29°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Açık
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Erdek’te Caretta Caretta kıyıya vurdu

02.04.2023 14:40
0
A+
A-

Balıkesir’in Erdek ilçesinde sahile vuran deniz kaplumbağası caretta carettanın cansız halini görenler hem şaşkınlık hem de üzüntü yaşadı.

Erdek, Ballıpınar-Şahinburgaz mahalleleri arasında bir koyda balık tutan amatör balıkçı Abdullah Hayta tarafından fark edilen caretta caretta ne yazık ki ölü olarak kıyıya vurdu. Görünce önce heyecanlandığını ifade eden Abdullah Hayta kaplumbağanın ölmüş olduğunu anlayınca çok üzüldüğünü ifade etti.

Caretta caretta, ülkemizde nesli tükenme tehlikesi altındaki canlılar arasında yer almakta ve bu türün korunması için çeşitli çalışmalar yürütülmekte. İnsan etkisiyle çevresel faktörler ve deniz kirliliği gibi nedenlerle, bu türlerin hayatta kalması her geçen gün daha da zorlaşmakta. Bu üzücü olay, bir kez daha doğal yaşamımızın korunması konusunda daha fazla dikkat ve çaba gerektiğini hatırlatmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.