DOLAR
32,5995
EURO
34,8109
ALTIN
2.499,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Balıkesir
Hafif Yağmurlu
21°C
Balıkesir
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi Erdek’de kuruldu

28.04.2023 01:41
0
A+
A-

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yürütülen proje ile Balıkesir genelinde 29 farklı bölgede kurulumu devam eden “Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri’nden 2 adeti de Erdek Atatürk ve Çeltikçi mahallelerinde kuruldu.

Kurulan “Erken Uyarı Sistemi” ile, anlık ve saatlik olarak, sıcaklık, hava nemi, yaprak ıslaklığı, yağış miktarı, rüzgar hızı ve yönü, toprak sıcaklığı, güneşlenme, toprak nemi, don, fırtına uyarısı gibi iklim verilerinin işlenmesi sonucunda, üreticiler en ideal ilaçlama zamanı, sulama zamanını belirleyecek, çiftçilerin Mildiyö, Monilya, Halkalıleke, Bakteriyel Yanıklık, Külleme, Karaleke vb. hastalık  ve İçkurdu, Süne, Zeytin sineği, Zeytin güvesi, Akdeniz meyve sineği, Çayır tırtılı vb. zararlılara karşı en uygun zamanda mücadele yapmasına imkan sağlanacak. Balıkesirli üreticiler tarımda erken uyarı sistemleriyle uyarılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.